boende · resor

Pool-panik inför Malta-resa

Hej och hå. Jag hade gjort min sökning på hotell som har pool. Endast sådana hotell som har pool. Därför att på Malta den första veckan i november kan vädret vara runt 20 grader och sol. Om du har tur. Och då vill en ju gärna kunna bada. Gärna i havet. Men gärna också i en pool. Ligga en stund på en solstol. Kanske läsa i en bok. Ta ett dopp.

Inte för att pool är det viktigaste för mig personligen. Men våra ungdomarna brukar uppskatta om det finns. Så. Jag bokar ett hotell med pool. Eftersom Hotels vid tillfället har problem bokar jag via Booking. Valentina heter hotellet. Jag bokar avbokningsbart. Allt är frid och fröjd.

Till slut får jag ändå hjälp av Hotels kundtjänst. Då är det mycket nära att jag istället bokar ett annat hotell. Men det hela faller på märkliga frukostregler. Frukost ingår i rumspriset. Men för att få äta från frukostbuffén måste vi betala extra. Det låter inte rimligt. Jag väljer att inte boka. Möjligen har jag missförstått vad som menas, men jag orkar inte rota vidare i det.

Läs mer: Hotels.com – bra service till sist – men blev ändå ingen bokning
Malta sommaren 1990.

Tio dagar innan avresan skriver jag ut min hotellbokning på papper. Det är då jag upptäcker det. Gömd bland informationen om hotellet finns följande mening: ”Please note that the pool is open from mid-June until October.

Vad betyder detta för vår resa? Jag kontaktar hotellet för att fråga vad som kommer att gälla under de datum vi ska bo där. Svaret blir: ”I am afraid we cannot guarantee that the pool will be open for all the days you will be at the hotel. The pool will be open weather permitting. At the moment in the pool area there are a few sun beds and there is no pool attendant.

Jag svarar med vändande e-post och undrar om poolen kommer att vara öppen förutsatt att vädret blir så som prognosen ser ut just då, 21 grader och sol efter ett par dagar med regn. Men hotellet svarar inte alls med vändande post på det.

Så då går jag in på Hotels (som nu fungerar för bokningar även på Malta) och bokar det där andra hotellet där. Samma som jag varit på vippen att boka via Hotels kundservice tidigare. Det är lite dyrare, men skillnaden är inte enorm. Samtidigt kontaktar jag det hotellet per e-post för att försäkra mig om att deras pool är öppen.

Så. Nu har jag två hotell bokade för samma vistelse. Det ena måste avbokas.

Det senast bokade hotellet försäkrar mig att deras pool kommer att vara öppen ”Kindly note that our rooftop by the pool is still accessible by our hotel guests, the pool is outdoor.

Då svarar det första hotellet: ”Normally the pool area is closed when it is windy or raining for safety reasons. The weather forecast can easily change so I cannot guarantee if the pool will be open or not.

Goddag yxskaft, med andra ord. Så nu står det helt klart att det blir hotell Valentina som ryker. Som jag bokar av.

Så nu är det bara att hålla tummarna för att vi faktiskt får lite sol på vår resa. Sedan jag bokade ett nytt hotell, med en pool som ska vara öppen har nämligen väderprognoserna ändrats fram och tillbaka flera gånger. Så många gånger att jag tappat räkningen.

Just nu ser det ut som att vi kommer att få mest mulet väder men lite sol mot slutet av vår resa.

Dessutom får vi ju hoppas att det är bufféfrukosten som ingår i priset. Men nu när jag har sett hur det ser ut på bokningssidan så är jag faktiskt ganska övertygad om att det faktiskt är så.

Och att vi kommer fram och blir insläppta. En vet ju aldrig i dessa tider.

Men som sagt. Vi får se. Hur det blir med allt.

Men ett hotell som har en pool som faktiskt innehåller vatten är i alla fall bokat. Om vädret blir så bra att vi kommer att vilja doppa oss i den är en annan fråga.

Uppdatering: Översta bilden. Just som vi kommer fram till Hotel Juliani anländer också regnet.

Läs mer: Lista – Alla våra höstlovsresor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s