appar · boende · resor

Hotels.com – bra service till sist – men blev ändå ingen bokning

Jag berättade ju i fredags om att hotellbokningssajten Hotel.com inte fungerade för hotellbokningar på Malta. Och om hur deras kundtjänst inte var till mycket hjälp. I rättvisans namn tycker jag att jag också måste berätta att efter det att jag publicerade det inlägget faktiskt fick riktigt bra service från deras kundtjänst och därför var mycket nära att ändå boka ett hotell på Malta genom dem.

Nu blev det ändå ingen bokning. Det föll på frukosten. Men innan vi kommer dit måste jag berätta lite om bakgrunden.

Problemet

Det började med att jag gjorde research inför en resa där jag valde mellan Malta och Azorerna. I det läget hade jag redan kollat in hotellutbudet på Azorerna och ville jämföra med vilka alternativ som fanns på Malta. Inte för att hotellet är det viktigaste vid valet av resmål. Men det är en del i pusslet.

Men. Det visade sig alltså att det gick bra att söka fram en lista med hotell på Hotels. Precis som vanligt. Och det gick också bra att filtrera listan. Men varje gång som jag klickade på ett hotell — ja , jag provade så klart med många olika — så skickades jag tillbaka till startsidan.

Jag kontaktade deras kundservice på Twitter. Som inte var till mycket hjälp.

Hotellen jag valde mellan

Under tiden som jag väntade på svar från Hotels fortsatte jag att göra research genom att googla hotell från deras lista, titta på bilder och recensioner på Google. Och besöka hotellens egna webbsidor. Samt kolla på gästernas egna bilder på Instagram.

Jag föll för tre hotell som alla hade mycket höga gästbetyg och som samtliga hos Hotels skulle kosta knappt 2 400 kr per natt för fyra personer i två dubbelrum, som alla också hade takpool, frukost inkluderat, gratis wi-fi och som var avbokningsbara. Detta kunde jag söka ut genom att använda Hotels filter.

Det hotellet jag föll mest för låg en liten bit från havet i Sliema som är en fin stadsdel närmare centrala Valletta och som hade både takpool och inomhuspool. I andra hand föll jag för ett hotell som låg i stadsdelen S:t Julian’s. Lite längre bort, men precis vid havet. Bara strandvägen emellan. I tredje hand för ett hotell som låg ännu lite längre bort i S:t Julian’s, nästan ända borta vid S:t George’s och en liten bit från havet.

Bokade på Booking

När jag väl gett upp hoppet om att få hjälp av Hotels — det tog några dagar — upptäckte jag att priset för det första hotellet gått upp med 500 kr per natt, både hos Hotels och Booking, och plötsligt kändes det inte alls lika prisvärt jämfört med de andra två.

Det andra hotellet hittade jag just då inte alls på Booking. Men det tredje visade sig faktiskt vara drygt 300 kr billigare per natt på Booking jämfört med på Hotels. Så jag bokade in oss där. Avbokningsbart till två dygn innan incheckning.

Sedan skrev jag mitt irriterade inlägg om Hotels.

Blev kontaktad av Hotels

Men. Inte många timmar efter att det var publicerat blev jag kontaktad av en riktigt hjälpsam person på Hotels kundservice på Twitter. (Nej, hon hade nog ganska garanterat inte läst mitt blogginlägg, men förmodligen hittat att det fanns en tråd med mig i deras direktmeddelanden (DM) på Twitter som inte var avslutad på ett korrekt sätt från deras sida.)

Hon kunde hjälpa mig att boka det hotell som hade varit mitt andrahandsval. Det skulle då vara med frukost inkluderat, vara avbokningsbart och generera stämplar i Hotels system för bonusnätter. Priset var i stort sett det samma som det jag sett i deras lista. Jag bad henne boka in oss där. (Jag hade ju fortfarande möjlighet att boka av hotellet jag bokat via Booking.)

Föll på frukosten

Som sista steg i proceduren ringde hon upp mig för att få betalningsuppgifter och checka av det sista med bokningsproceduren. Telefonlinjen från var så knacklig att vi blev tvugna att ta lite till via DM på Twitter innan hon ringde upp igen. Nu gick det att höra vad hon sa. Men när hon kom till att hotellet debiterar 14 Euro per person och natt för att få äta frukost från frukostbuffén så hoppade jag faktiskt av.

Frukost var alltså inkluderat i priset. Ändå skulle det kosta inte så lite extra att äta från frukostbuffén. Det är inte ovanligt med kontinental frukost i Europa. Och jag tycker att det är helt okej. Men det bygger ju då på att det är det som serveras. Tycker jag.

Att där ska stå uppdukat en frukostbuffé som vi som gäster inte får plocka ifrån känns ju inte så kul. Och att betala ytterligare 14 Euro per person och natt gör hotellet lika dyrt som det hotell som jag just valt bort på grund av prisuppgången.

Detta är ju inte Hotels fel. Alls. Utan ligger helt på hotellet i fråga. Märkligt kan jag tycka att det har så höga betyg med den prispolitiken. Nåväl. Nu hade jag redan ett hotell bokat, så då får det vara bra så.

Men exakt vad det är för frukost som är inkluderad i priset där vet jag i och för sig inte. Vi får väl se, tänker jag.

Hjälpsamma

Men. Det jag ville ha sagt med detta är att Hotels kundtjänst faktiskt kan vara väldigt hjälpsamma. Om du bara har tur och råkar träffa på rätt person.

Däremot har jag fortfarande inte fått något svar vad gäller orsaken till problemet med att boka hotell på Malta. Som dock verkar vara över nu.

Vinjettbilden är ifrån när min sambo och jag var på Malta 1990. Papperskopia avfotograferad med mobilen.

Läs mer: Hotels.com mörkar problem med hotellbokningar på Malta

14 kommentarer på “Hotels.com – bra service till sist – men blev ändå ingen bokning

 1. Alltid skönt när det löser sig, eller att man får reda ut något. Synd bara att det ska vara så struligt ibland. Märkligt med frukostpriset.

 2. Toppen att de lyssnar på någon som klagar och försöker hjälpa till.
  Häftig bild från förr. Gillar att man kan playa mot vattnet vid en bro eller vad den är nu för nåt. Vacker stad.
  Man hittar nya sätt hela tiden för att få in mer pengar. Antingen ingår frukost eller så gör inte det. Att ta betalt dubbelt är galet, ännu galnare att gå med på det. Förstår att ni valde bort dem. Men kanske var också bara en viss missförstånd.

  1. Jag kollade faktiskt två gånger med kvinnan i kundtjänst att jag verkligen förstod rätt. Och jo, hon hävdade att hotellet hade i sina villkor att det kostade 14 Euro per person och dag om man ville äta frukost från buffén. Trots att frukost ingick i priset. Sedan kan det ju vara säljaren som missförstått hotellet, möjligen. Men mot mig var hon helt glasklar att så var villkoren. Lite synd. För det hotellet hade ett bättre läge. Men deras villkor ville jag verkligen inte gå med på.

 3. Så bra att de hörde av sig och ville hjälpa till i alla fall. Blir nyfiken på vilket hotell det var som du hade som andrahandsval i S:t Julian’s, eftersom vi bodde på ett riktigt bra hotell där när vi var på Malta. Själv är jag lite irriterad på Hotels.com för att deras kartsökning inte fungerar lika bra som innan de gjorde om sin hemsida för något år sedan. Jag använder mig alltid av kartan när jag letar hotell men man får inte längre upp alla hotell den vägen utan måste veta namnet på hotellet och filtrera på det. Har dock inte orkat kontakta kundtjänst om det ännu. :-)

   1. Ja, vi bodde på Hotel Juliani och det var helt fantastiskt. Och säkert ännu bättre nu eftersom jag vet att de byggt till samt renoverat sedan vi var där. Utsikten från takpoolen var helt otrolig och läget var toppen. Vi var där 2018 och om jag minns rätt var det då så att frukosten inte ingick när man bokade på Hotels.com utan vi betalade på plats på hotellet varje morgon (vi hade tänkt gå ut och leta efter andra frukostställen men det blev inte av utan vi åt på hotellet varje morgon ändå). (http://www.stadtillstrand.se/2018/08/16/hotelltips-hotel-juliani-i-st-julians-malta/)

   2. Intressant! Jag börjar misstänka att det där med frukosten kanske var ett missförstånd. Ska kanske fundera på Hotel Juliani ändå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s