resa med barn · resor

Så undviker du köerna vid Colosseum

20141104-190746.jpg
Köerna till biljettförsäljningen vid Colusseum är oftast timslånga. Det kan handla om flera timmar i kö innan du är framme. Inte minst för barnfamiljer kan det bli hopplöst jobbigt. Men det finns en genväg förbi kön till den Italienska huvudstadens kanske populäraste turistattraktion: Om du redan har köpt biljett så går du förbi hela kön!

Så var köper du då biljett? Såvitt jag har förstått säljs de på alla statliga museer i Rom. En något kortare kö finns t.ex. vid Forum Romanum precis intill Colosseum (där samma biljett för övrigt också gäller). Men allra smartast är att välja ett museum utan kö. Vi köpte våra biljetter strax norr om Piazza Navona i något som heter Palazzo Altemps. Där var ingen kö alls (och du behöver alls inte köpa biljett dit också).

Smart va?

(Tänk bara på att undvika måndagen då de flesta museer är stängda.)

20141104-191053.jpgPalazzo Altemps finns i denna kartas övre kant.

5 kommentarer på “Så undviker du köerna vid Colosseum

  1. Jag undrar hur vi gjorde. Jag kan inte minnas att vi köade. Bra att komma ihåg när vi ska till Sixtinska kapellet någon gång i framtiden.

    1. Till Vatikanmuseerna (där Sixtinska finns) köper man biljett på nätet för att gå före kön. Det var dyrt och krångligt och inte får man fotografera taket heller (i fall någon viss besökare eventuellt inte kunde låta bli ett smygfoto låter jag vara osagt…) Höjdpunkten var att se barnens förtjusning över de två mumier som finns i museets egyptiska avdelning. (Men visst är Michelangelos målning speciell,)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s