resor

Ett mysigt hotell i French Quarter, New Orleans

Fem nätter fick det bli i de franska kvarteren i New Orleans. Vi bodde på hotell ”Le Richelieu in the French Quarter” som ligger ett par kvarter ifrån French Quarters sydöstra hörn där Esplanade Avenue möter Mississippi-floden och spårvagnshållplatsen ”French Market Station” ligger.

Vi checkar in på det här trestjärniga hotellet söndagen den 5 augusti 2018. Rummet har två dubbelsängar och kostar oss 6600 kr för hela perioden.

I de här delarna är de franska kvarteren mycket lugna. Vårt hotellrum för fyra ligger på andra våningen. Det är mycket häftigt luftkonditionerat. För den som istället vill ha värme finns det en veranda att sitta på utanför rummet. Den löper runt hela andra våningen på hotellet.

Frukosten ingår inte men är mycket god. Vi betalar lite olika på vad vi väljer olika morgnar.

Vi har haft en hektisk resesommar hittills; tågluff till Frankrike med båtutflykt till Jersey, en vecka i New York med utflykter till Washington D.C och Niagarafallen. I New Orleans gör vi bara nån enstaka utflykt för att se alligatorer. Annars tar vi det lugnt. Promenerar lite i staden, äter gott, och så hänger vi mycket vid hotellpoolen. Le Richelieu in the French Quarter visar sig vara ett utmärkt ställe för den aktiviteten. För även om poolen är ganska liten så är vi oftast ensamma eller nästan ensamma där. Det är lugnt och skönt. En bra plats för vila.

Trikoloren vajar över entrén.
Och stjärnbaneret.
I Lobbyn.
På hotellrummet.
På verandan.
Frukostmat.
Mer frukostmat.
Poolen.
Poolhäng.
Utsikt från verandan.
Mer utsikt från verandan.

12 kommentarer på “Ett mysigt hotell i French Quarter, New Orleans

  1. Jag gillar att det är så folktomt. Jag gillar inte trängseln alls. Jag gillade gå runt och fotografera tidigt i Stockholm förr, men numera är jag rädd, och får trängas med andra istället. Synd.
    Vad är det den andra frukosträtten? Är det rivet stekt äpple eller stekt potatis?

    1. Det är en sak som är skönt med små hotell. Nästan aldrig någon trängsel. Frukostmaten på andra bilden är råstekt potatis. ”Hash Browns”, kallas de.

  2. Det ser väldigt trevligt ut på dina bilder, att hänga på den där långbalkongen eller vid poolen vore mysigt. Fin resefotoserie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s