resor

Ett kort stopp i Mariehamn, Åland

Jag har aldrig förut besökt Åland. Och knappt nu heller. Båten vi åker med gör ett kort stopp i Mariehamn. Jag går upp på däck och fotograferar några bilder.

Klockan är midnatt och Åland ser ut ungefär som jag föreställt mig det. Öar och blått hav. Men skymningsljuset målar himlen i varma färger mot norr. Det är blå timmen men ändå mitt i natten. I hamn ligger ännu en färja. Den är från Viking Line. Den vi åker med tillhör Tallink.

Nu har jag sett en liten bit av Åland. Någon gång vill jag gärna få möjlighet att se mer.
8 kommentarer på “Ett kort stopp i Mariehamn, Åland

  1. Den Åländska övärlden är väl värt ett lite längre besök. Länge sen jag var där nu, men minns hur spännande det var att gå på en av färjorna och inte riktigt veta vart man var på väg, hur det skulle se ut. Och gratis var det på alla båtar.

  2. Åh ..Åland hur många gånger har man inte stannat till där i hamnen för att sedan dra vidare mot Finland. Tänk att jag tänkte just på Åland idag att dit vill jag någon gång inte bara åka förbi.
    Min pappa var där många gånger och hyrde stuga och fiskade ..det blev många napp. Inte så många dopp i havet dock för det var iskallt.

    1. Tänk att jag har aldrig åkt finlandsfärja! Men nu har jag i alla fall åkt estlandsfärja. Och någon gång vill jag gärna besöka Åland lite mer på riktigt.

      1. Förra sommaren åkte vi Stockholm -Åbo med”Grace” lyxígaste Viking Line båten. Brukar inte åka festkryssningar Har nog hänt högst 3 ggr på alla mina levnadsår. Ser det som en transportsträcka över bara ..för att komma till släktingarna och semestra i Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s