resor

Ett vykort från Tallinn


Tallinn är väldigt mycket medeltid. Många har vittnat om att de gamla delarna av staden är som en blandning av gamla stan i Stockholm och Visby. Det stämmer ganska bra. Men Tallinn påminner också om många städer på kontinenten. Som Lübeck och Prag, till exempel. Men språket påminner mer om Finland.

Idag regnar det, helt i enlighet med väderprognosen. Vi har ändå strosat runt en del. Och passat på att besöka ett museum. Och vi kunde sitta ute och äta lunch – på Tallinns bästa restaurang enligt Google – när det var uppehåll i regnandet.

Igår hade vi mer tur med vädret – i strid mot prognosen – och fick massor av solglimtar. Bilderna här är ifrån gårdagen.

I morgon bär det vidare mot nya äventyr i en helt annan del av Europa.6 kommentarer på “Ett vykort från Tallinn

  1. Oh, vilket foto det översta med vackra lökkupoler, som taget ur en saga! Tallin har jag kvar att besöka. Trodde att jag begrep estlänningarna, men det är bara enstaka ord som är lika, men du har rätt, språken är släkt.

    1. Ja, vi läste om det att estländska och finländska är mer olika än de skandinaviska språken är olika. Men för ett otränat öra låter det likt. :)

      1. Inte finländska, haha – finska! När vi var på resa i Ryssland när jag var ung så pratade mina föräldrar med ester – och de förstod varandra. Om man talar långsamt och letar efter orden så går det nog, men pratar man bara på så är det svårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s