mat · resor

Tre ställen att äta på i Chora på Folegandros

Det finns gott om restauranger i Chora på Folegandros. Många har anpassat sig till vad en internationell publik kan tänkas efterfråga både vad gäller mat och inredning. Och många av restaurangerna vet att ta betalt. Prisläget är ungefär som hemma i Sverige. Vi provade tre restauranger under vårt korta besök på ön. Två att rekomendera för god mat och en för vacker plats.

Blue Cuisine
Första kvällen åt vi på Blue Cuisine som ligger lite i utkanten av Chora och där du, som vi, kan välja att sitta i deras lilla trädgård. Där serveras medelhavsmat med internationell touch och modernt snitt. Till förrätt tog vi in hårt bröd med tre olika dippsåser. Spännande och gott. Jag åt sedan en saffransrisotto som smakade bra och serverades i riklig mängd.

Utsikt från den yttre trädgården på Blue Cuisine.
Bröd och tre dippsåser.
Jag åt saffransrisotto.
Femtonåringen valde en rejäl köttbit.


.

Pounta
Till lunch andra dagen åt vi på Pounta som jag fått för mig skulle vara en typiskt grekisk restaurang men som visade sig vara ännu en med ett mer internationellt snitt. Restaurangen ligger långt norrut i byn vid samma torg där byns skola ligger och där det också finns en utsiktsplats över branten och ut mot havet. Vi satt i deras trädgård på baksidan av huset. Här åt vi först grekisk sallad och sedan tog jag carpaccio gjord på tonfisk och till det så kallade zuccini balls. Det smakade mycket bra!

9d2f5b1a-7578-425e-9386-fff85f7d9778
Det ser väldigt grekiskt ut på usidan…
…och mysigt ut på insidan…
…med vackra blommor…
…och god mat.


.

Piatsa
Den andra kvällen satte vi oss ner vid första bästa lediga bord – det fanns inte så många – på ett av torgen inne i byn. Miljön var jättemysig men maten inte så mycket att hurra för. Vi tog souvlaki av kyckling. Kanske ska du hellre välja något annat om du äter här?

Rikligt med mat som smakade okej, men inte mer.
Fantastiskt mysig miljö på ett av Choras torg.

Texten i detta inlägg är ett utdrag ur:
11 saker du behöver veta om grekiska ön Folegandros

7 kommentarer på “Tre ställen att äta på i Chora på Folegandros

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s