adventskalender · julresor · resor

Att på juldagen anlända till Armação dos Búzios i Brasilien


Julen är här nu, julaftonen är redan överstökad och min adventskalender med temat ”den här dagen för X år sedan” är egentligen avslutad. Men jag kan inte låta bli att fortsätta dyka lite i mitt fotoarkiv efter bilder fotograferade på dagens datum, men ett annat år.

För sex år sedan anlände vi till Armação dos Búzios på juldagen. Turistorten, liksom halvön som den ligger på – som nästan är som en hel ö – kallas oftas bara Buzios, kort och gott. Vi kom hit i taxi de 18 milen från flygplatsen i Rio de Janeiro. Den taxiresan skrev jag ett inlägg om redan där och då.

Men jag kan inte minnas att jag skrev om hur det var att anlända till Buzios på juldagen. Klockan var vid lunchtid. Vi var hungriga. Men hela turistorten var öde och de flesta restauranger igenbommade. Även om vi visste att juldagen är en stor helgdag i Brasilien så kändes det märkligt och lätt desperat innan vi fick någonting i oss. Var hade vi hamnat? Var detta verkligen centrum av turistorten?

Men det var det, skulle det visa sig. De öde gator där vi irrade runt och letade efter någonstans att äta på juldagen skulle de kommande dagarna visa sig vara den livligaste delen av Buzios, med shopping, restauranger och caféer.

Och stranden mitt i turistorten gillade vi redan från dag ett. För även om nästan hela den stranden kantas av en mur med bebyggelse bakom så är där ändå några skuggande träd och ingen som helst trängsel. Vi brukade gå en bit i vattenbrynet förbi fiskebåtarna som låg och guppade i vattnet innan vi valde ut en plats för dagen att lägga vågra hanndukar i sanden. En riktigt mysig strand!

4a50fe58-f12c-4ef6-a37f-c0d8b2b742ca

Läs mer: Nyårsafton i Brasilien

3 kommentarer på “Att på juldagen anlända till Armação dos Búzios i Brasilien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s