årstider · blommor · vår

Årets första blåsippa

Förr växte det många blåsippor här utanför, i mina rabatter, om vårarna. Tyvärr har jag fått någon röta i dem, så de är inte alls lika många längre.

Men tre stycken har i alla fall tagit sig upp ur jorden och blommar nu. Alltid något. Och det här var den första av dem att börja blomma.

Det var i onsdags som vi först upptäckte den.

17 kommentarer på “Årets första blåsippa

 1. Ett riktigt vårtecken! Såg de första knopparna igår.
  Tråkigt att dina drabbats av något de inte mår bra av.
  Ha en fin lördag!

  1. Ja, blåsippor har alltid varit viktiga vårtecken för mig. Fanns gott om dem där jag växte upp. Alltid trist när ens blommor blir angripna av något.

 2. Hoppas få se min första idag. Många anser att tussilagon är ett säkert vårtecken och det är den givetvis, men jag håller blåsippan som ett både säkrare och vackrare.

  1. Här nere är inte tussilago så vanliga som där jag växte upp. Inte blåsippor heller, i och för sig. Men eftersom jag har sipporna här utanför är det ofta så att jag ser dem först.

 3. Jag förknippar blåsippor med skogskanter och blir förvånad varje gång när någon har dem i trädgården. Än har jag inte sett några, tråkigt om dina skulle ge upp. Tussilago har jag fotat och så förstås snödroppar och krokus men blåsippan är speciellt för den måste jag ge mig ut på spaning efter.

  1. Blåsippor var mina favoriter som barn. Jag växte upp nära Kolmårdsskogarna och där växer de i ganska riklig mängd i skogarna. Även röda varianter. Här nere ser jag sällan vila blåsippor, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s