resor · Stränder

Ett så soligt och folktomt Tofta strand på Gotland finns egentligen inte i början av augusti

Det är en söndag i början av augusti när vi hamnar på Tofta strand precis som det har slutat regna och solen bryter igenom. Det som vi får vara med om finns nästa inte. Det är högsäsong. Solen skiner. Temperaturen i luften är behaglig. Men det är nästan helt folktomt. Så underbart!

Den som bildgooglar ”Tofta strand” kommer att upptäcka att det kan vara mycket, mycket trängsel här en solig sommardag. Det här är nämligen en av Gotlands allra populäraste stränder. Detta är dessutom svemestersommaren 2021 när det är ovanligt mycket turister på Gotland.

Väderprognoserna har visat på regn hela dagen och vi har därför passat på att besöka ett veteranbilsmuseum och tänkte oss först att äta lunch på ett annat ställe. Men vi tyckte inte att där såg så trevligt ut som vi hade hoppats på, så istället åkte vi till Tofta för att luncha där.

Och precis när vi kommer anländer också det fina vädret.

Snacka om tur!

Tyvärr hade vi inte med oss några badkläder. Det skulle ju regna hela dagen. Men ett fint besök på stranden blev det ändå. Och en god sallad till lunch. Om än sannolikt den dyraste sallad jag någonsin ätit. Men det ber jag om att få återkomma till en annan gång.

Läs mer: Vad är egentligen grejen med Lummelundagrottan?

4 kommentarer på “Ett så soligt och folktomt Tofta strand på Gotland finns egentligen inte i början av augusti

    1. Förstår precis. Jag hade inte med Tofta på min attgöralista inför vårt besök och tror inte jag varit där innan heller. Och så slumpade det sig att vi hamnade där ändå, precis när det hade slutat regna. Ren flax!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s