arkitektur · boende · resor

Ett mysigt hotell med utsikt mot domen i Florens

Hotel Duomo heter det hotell där vi bor i Florens. Vi har bokat två dubbelrum. Mysigt. Men kanske ändå inte riktigt, riktigt så bra som jag hoppats på.

Rummen är mindre än jag har väntat mig utifrån bilderna på bokningssajten. Vidvinkelobjektiv på kameran de fotograferat med. Gissar jag. Men de små rummen är ganska mysiga ändå.

Ett av rummen har en liten balkong medan det andra har en fransk balkong framför den utlovade vyn över domen. Som i det fallet delvis gömmer sig bakom en byggnad.

De utlovade ”guld-förmånerna” uteblir helt. Men det är ändå småsaker. Det här är ett trestjärnigt hotell och vi betalar en tusenlapp per dubbelrum och natt i februari 2022. Då ingår frukostbuffén i priset. Och utifrån det är både läget och utsikten mot Florens största katedral helt fantastiska.

Det här kyrkan kallas il Duomo, men heter egentligen Santa Maria del Fiore . Och den är en av Florens allra största sevärdheter. Och därtill är den är mycket speciell. När den invigdes på 1400-talet var den världens största kyrka och kupolen känns fortfarande helt enorm.

Fasaden byttes på 1800-talet och är nu i nygotisk stil. Den är väldigt färgglad i ljusa pastellfärger och extremt detaljrikt dekorerad.

Domen är så stor och så nära att det känns som att du skulle kunna ta på den från rummet. Det kan du så klart inte. Det är ändå några meter till fasaden tvärs över. Ändå är det här ett väldigt maffigt läge på ett hotellrum. Väl värt att rekommendera.

Utsikt från vår balkong: domen i Florens.
Hotellbyggnadens fasad.
Små rum med funktionella sängar.
En liten balkong men med en väldigt häftig utsikt.
Grabbarna kollar in utsikten från badrummet.
Utsikten från grabbarnas rum.
Typiska inslag i en italiensk frukost.
Domen i kvällsljus, sedd från vår balkong.

12 kommentarer på “Ett mysigt hotell med utsikt mot domen i Florens

  1. Wow, vilket läge!
    Mittemot domen, mitt i centrum. Där skulle jag vilja bo!
    Kanske kommer jag tillbaka till Florens någon dag, gillar staden och omgivningen.
    Ha det bra!

  2. Det är skönt att man kan få bra hotell med häftiga utsikt.Och efterrätt är inte ovanlig i Europa till frukost. Jag gillar det.

  3. Så härligt att bo så nära den fantastiska domen! Vi såg också domen från vårt hotellfönster när vi var i Florens men från betydligt längre avstånd. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s