blommor · resor · trädgård

Ett par timmar på Sepilok Nature Resort

På vår resa från ön Lankayan utanför Borneo till Singapore tillbringade vi ett par timmar på Sepilok Nature Resort där vi fikade i en vacker miljö innan vi skjutsades vidare till Sandakans flygplats.

Transporten till flygplatsen ingår efter vår vistelse på dyk-resorten på Lankayan. När jag först hör talas om att vi ska vara ett par timmar på detta hotell i samma koncern som hotellet på ön, så låter det som en nödlösning sedan vi berättat att vi redan besökt det rehabiliteringscenter för orangutanger som ligger precis intill. Men jag tänker att jag kan väl ta en dricka först och sedan ändå gå en sväng om rehabiliteringscentret eftersom det säkert skulle bli långtråkigt att bara sitta på en resort och vänta.

Men det blir aldrig långtråkigt. Miljön här är faktiskt ganska fantastisk. Mitt i regnskogen, intill en liten göl med typiskt tropiskt brunt och grumligt vatten har denna resort och trädgård anlagts. Bryggor, hyddor och tropiska blommor. Jag dricker ett glas med iste innan jag förföljer och försöker fotografera en fjäril, men den vill inte fastna på bild.

Istället dyker det upp en rovfågel på himlen. Kanske är det en örn? Och så simmar det ett djur i vattnet? Är det en krokodil? Eller en orm? Nej, det måste vara en ödla, någon slags varan.

Så går jag ett varv i trädgården, bland resortens hyddor, och fotograferar blommor. Sedan går jag på toaletten och beställer därefter ett glas iste till. Och snart nog har tiden runnit iväg och det är dags att lämna den här platsen.

Om jag någon gång återvänder till Sandakan på Borneo kan jag absolut tänka mig att bo några nätter här.

3 kommentarer på “Ett par timmar på Sepilok Nature Resort

  1. Så mysigt ställe, med många vackra djur och växter! Jag var i Sepilok för 1,5 år sen och besökte orangutang-centret och solbjörnarna som ligger där bredvid, men missade denna resort, och även centret där de har fåglar. Får bli nästa gång. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s