fotografi · iPhone · resor · tåg · träd · Trees on Tuesdays

En ek på Vesan


Så var det tisdag igen.

Det här inlägget får bli mitt bidrag till utmaningen ”Träd på tisdagar” där jag tänker att jag kommer att delta med blogginlägg då och då framöver.

Idag är det mulet. Annars hade ni fått en dagsfärsk bild på ett träd fotograferat från tåget. Jag har nämligen kameran med mig i ryggsäcken för att öva mig i att fotografera soluppgången från ett tåg i rörelse.

Förr brukade jag alltid göra det med mobilkameran. En äldre modell av iPhone som jag hade då. I den var skyddsglaset för kameran placerad så att det gick att hålla telefonen mot tågfönstret och på så sätt undvika reflexer. Så är det inte längre. Mobilkameror sticker numera ut en bit, vilket sabbar mobilbilder fotograferade från tåg.

Så nu håller jag alltså på och övar med systemiameran istället. Det går sådär.

Den här bilden fotograferade jag på hemväg igår. I skymningen. Den föreställer en ek på Vesan i Blekinge. En annan ek. Inte samma ek. Och bakom denna ek finns en annan ek. Men den syns inte. I just den här vinkeln. Ett ögonblick på gradskivan.

12 kommentarer på “En ek på Vesan

      1. Förstod det. Jag fotade ofta fåglar med kompakten genom altandörrsfönstret i köket, den har zoom och en ”fota genom glas”-funktion som gav hyggliga bilder. Sen vi bytte altandörr och det blev ett fönsterglas till lyckas jag inte ta så bra bilder genom rutan längre, med någon kamera.

Lämna en kommentar