krönikor · livet · mitt jobb

Ta hand om dig!

– Kortkrönika –

Det är lätt att fuska med att ta hand om sig själv och sin egen hälsa. Inte minst på jobbet. Det gäller kanske allra helst om du jobbar med något som du tycker är både roligt och viktigt. Jag har nu bestämt mig för att sluta fuska med min egen hälsa. Och tycker att du också ska lova dig själv att ta hand om dig.

Inte tid
Jag har länge haft problem med smärta vid vänster skulderblad till och från. En teori är att jag fladdrat för mycket med mina osynliga änglavingar ;) En annan att det är en kombination av att ha hängt för mycket på armbågen i alla år, burit runt på systemkameran i handväskan som sedan hängt på den armen nästan jämt i ett år och sedan att ha surfat för mycket på mobilen utan att ha stöd för armen.

Hur som helst har jag aldrig tagit tag i detta förrän nu.

Har inte tyckt att jag haft tid. Så korkat!

Företagshälsan
Men idag har jag äntligen sett till att en ergonom från kommunens arbetsmiljöenhet, vår egen interna företagshälsovård, varit och tittat på min arbetsplats. Det fanns massor att göra. Bordets höjd. Stolens inställningar. Och så behöver jag ha särskilda terminalglasögon! Det sista hade jag inte alls kunnat räkna ut att det skulle kunna påverka ryggen. Men nu vet jag!

Vårdcentralen
Nästa vecka har jag nu bokat en tid hos optikern. Jag har också sedan tidigare bokat en läkartid på vårdcentralen. Jag har en knöl på vänster långfinger som jag vill ha undersökt. Men jag tänker också ta upp detta med ryggvärken.

TBE
Jag har också – äntligen – sett till att ta med familjen till apotektet för en första spruta mot TBE. Den fästingsburna sjukdom som kan orsaka hjärnhinneinflamation och som inte kan medicineras om du skulle få den.

Bestämt mig
Ja. Jag har bestämt mig. Jag tänker ta hand om min hälsa. Även småkrämpor som kan bli till större problem med tiden.

Du då?
Hur är det med dig? Har du tid att ta hand om dig? Om inte tycker jag att du också ska prioritera om.

Tid är något som alla har. Frågan är hur vi använder den. Se till att använda din tid rätt. Se till att ta dig tid till att ta hand om dig!

7 reaktioner till “Ta hand om dig!

 1. He he… en lite öm tå du trampar på här ;)
  På jobbet… där har jag inte tid med min egen hälsa, har fullt upp med arbetsmiljöansvaret för andra. På hemmafronten sköter jag mig lite bättre, ser till att komma ut och lufta mig (röra på mig OCH få lite frisk luft). Men, i grund och botten håller jag helt med dig. Vi behöver nog alla se om vårt hus (läs kropp och knopp) bättre än vi gör.

 2. Hej min dotter. Jag har precis varit på återbesök hos läkaren efter min kärlkrampoperation 9 februari,. 2017. Kontrollen ok. Jag äter numer mycket grönt och frukt. Tränar på gymmet och orienterar ibland. Läkaren tycker att mina barn skall kolla kolestorolet. Bra att du tänker ta hand om din hälsa.
  Kram mamma

 3. Hälsan kommer ofta lite i skymundan av allt annat ..jag har som du bestämt mig för att ta tag i mitt hälsotillstånd. Varit och tagit prover kollat knölen i min arm och fått reda på att min blodtryck är lite för högt.
  Det var förvånande jag som alltid haft lågt. Vidare ska jag ta kontakt med sjukgymnasten angående min onda rygg och sist men inte minst viktigt ska jag dra en vända till på öron näsa hals för att återigen kolla upp mina bihålor som värker.
  Jag har lite förhöjt kolesterol men läkaren på kommunhälsan är inte oroad än bara jag håller igång och tränar..det var inte det farliga kolesterolet som var högt ..vilket jag inte riktigt vet vad det betyder..även om jag har sjukvårdsutbildning. Men jag litar på denna läkare. Ja du man samlar på sin kropp skavanker under åren som går..sådant som man får av att bara köra på i ett tempo som kanske inte är att föredra egentligen.Så nu är det hög tid att tänka på sig själv lite. <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s