resor

SAS har betalat tillbaka – påstår de i alla fall

Följetongen om att få tillbaka pengar från SAS fortsätter. Sannolikt är det mitt ärende hos Kronofogden som gjort susen. För igår kväll kom det faktiskt ett mejl från SAS där de påstår att de betalat tillbaka. Så här skriver de:

”Vi har idag återbetalt avbeställd resa med bokningsreferens” … ”Beloppet återbetalas till samma kortnummer som användes vid köp av resa. Det tar normalt 3-5 arbetsdagar innan beloppet är tillgängligt på ditt konto.

Har du betalat resan via Internet bank kommer beloppet att finnas på ditt konto efter 1 dag.

För ytterligare frågor om när pengarna finns tillgängliga på ditt konto, hänvisar vi till kortutställaren.”

De skriver inte ett ord om den ränta jag yrkat på eller om avgiften till Kronofogden. De 300 kr som jag för övrigt också betalade igår, direkt när fakturan kom. Det känns nämligen inte som att Kronofogden är någon man vill glömma bort att betala till.

Nåväl. Jag tror som sagt inte att jag får dessa ytterligare pengar utan att driva frågan vidare till domstol. Och om jag gör det löper jag en risk. SAS kan då komma att hävda att jag ställt mitt krav mot fel bolag. De har nämligen flera dotterbolag och mitt krav borde kanske ha varit ställt mot danska SAS då vårt flyg skulle ha avgått från Kastrup. Idag för övrigt. Klockan 14:05 närmare bestämt. Med direktflyg till Tokyo. Vi skulle ha landat imorgon 07:55. Suck. Nu blir det i alla fall ändå en slags höstlovsresa i år. Men betydligt kortare i både tid och rum. Betydligt.

I alla fall. Om jag inte får tillbaka de kanske 400 kr – 500 kr det rör sig om i ränta och avgift så får jag kanske leva med det. Räntan hade ju varit ett rent plus och avgiften på 300 kr kan det ju vara värt att betala för att få tillbaka 30 000 kr.

Jag tror alltså inte att jag går vidare till domstol med detta. Förutsatt att pengarna verkligen dyker upp på kontot, vill säga.

Men detta verkar ju faktiskt riktigt lovande! Återkommer när pengarna landat på kontot.

Jag har tidigare skrivit om detta ärendet i flera inlägg:

1. Ett mejl från SAS som gav och fortsatt ger mig ett sjukt adrenalinpåslag
2. Min teori – SAS ljuger medvetet för sina kunder
3. Kräva tillbaka pengar från SAS med ränta – så ansöker du hos Kronofogden – steg för steg
4. Ett litet antiklimax och andra motgångar i följetongen om att få pengarna tillbaka från SAS

4 kommentarer på “SAS har betalat tillbaka – påstår de i alla fall

  1. Så skönt att det verkar ordna sig! Men att det ska var så svårt och krångligt att få sina pengar tillbaka, det borde ju ske omedelbart, särkilt när det gäller ett så stort företag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s