resa med ungdomar · resor · Stränder · vackra platser

Ett första dopp på Kuba – stranden Rancho Luna utanför Cienfuegos

Igår tog vi taxi, en röd gammal rysk Lada, till stranden en bit utanför Cienfuegos, där vi bor. Det var härligt att doppa sig, ligga i en stund, men också att sitta på stranden, lapa lite sol och läsa en bok om Kuba.

Stranden var fin och där fanns små kiosker där vi kunde köpa öl och läsk. Ingen trängsel. Lite småsten på botten men mest sand. Ganska höga vågor. Turkost vatten. 25 minuter tog det med taxi från Cienfuegos och det kostade 25 konvertibla pesos (cuc = samma belopp i US dollar) tur och retur. Bilen var en gammal rysk Lada som vi beställde genom vårt boende.
14 kommentarer på “Ett första dopp på Kuba – stranden Rancho Luna utanför Cienfuegos

  1. Wow, 25 dollar för att kunna ta sig till stranden… Ja det kanske man kan göra som familj, men för mig som ensamresenär skulle det vara otänkbart tyvärr. Minns att jag var på någon form av stadsstrand i Cienfuegos. Låg under en kokospalm tills jag plötsligt tänkte att jag nog ligger rätt ostrategiskt ifall en nöt skulle ramla.

    1. Ett par hundra kronor för taxi tur och retur en halvtimme i vardera riktningen med upphämtning på bestämda klockslag tycker inte jag är så dyrt. Men vi är ju som sagt fyra. Här skulle det ofta bli minst lika dyrt att åka buss som taxi i och med att vi är fyra. Och mycket krångligare. Vet inte om vi tagit oss till stranden med buss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s