årstider · blommor · resor · vår

Våren tittar fram i Karlshamn

Precis som väderprognoserna förutspådde så har den snö som kom till slut smält undan nästan lika snabbt som den kom. Jag kände att det på sätt och vis var lite synd eftersom det är sportlovsvecka här nu och eftersom det knappast lär kunna bli någon resa för oss till vårvintern i år.

Men nu när våren ändå har börjat titta fram, så kan jag ju bara konstatera att den är ganska fin den också. Bitvis riktigt fin, faktiskt.  I en trädgård här inne i centrala Karlshamn har till och med några små snödroppar börjat tittat fram. Och vintergäcken är snart också på gång att blomma den också på samma plats.

Så. Vi kan nog stå ut med våren också. Nu när den ändå är här. :)

6 kommentarer på “Våren tittar fram i Karlshamn

  1. Snön nästan borta i Norrköping. Har gått en runda på 7 km. Kläggigt. Nu äter jag påsk-skumharar.

  2. Än står jag inte riktigt ut med våren, den kom för snabbt och allt blev så abrupt och nästan överfallande. Minusgraderna förvandlades till tio plusgrader och det känns nästan kvalmigt. Men jag vänjer mig nog. Snödropparna står och vippar med sina små klockor och tulpaner och narcisser tränger upp genom jorden. Men den här årstiden är svår, det som göms i snö kommer upp i tö. Jag hoppas att städningen kan komma i snabbare, det är outhärdligt med munskydd och skyddshandskar i buskarna.

    Varje år tänker jag att jag ska plantera vintergäck. Kort minne verkar jag ha. Fin snödroppsbild!

    1. Jag vande mig snabbt! Nu vill jag helst slippa aprilväder, men det kommer väl i år också. Som alla år. Vintergäcken är fin. Den blommar också här utanför på gården nu. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s